Training Zakelijk Engels is een win-win.


Heb je je HR-afdeling al gevraagd om een training Zakelijk Engels te financieren? Laat je jaarlijkse persoonlijke trainingsbudget niet verloren gaan :-/. Je Engels verbeteren zal uw prestaties bij veel taken verbeteren, plus het zal die taken sneller, gemakkelijker en leuker maken :-).

Would you rather read this article in English?

Beter Zakelijk Engels is een grote win-win voor je en voor je bedrijf.

In het hechte zakenlandschap van Europa, waar internationale deals en multinationale kantoren de norm zijn, is competent Zakelijk Engels geen luxe – het is een noodzaak. En in de afgelopen decennia hebben veel bedrijven in Nederland Engels gekozen als de bedrijfstaal. Ja, je werkleven kan 100% Engels zijn, de hele dag, de hele tijd! Dus als je niet goed – en comfortabel – Engels spreekt en schrijft, dan moet je je gaan verbeteren. En wel nu.

Volgens sommige experts blijft wel 40% van het opleidingsbudget onbenut!

Human resources (HR) en learning & development (L&D) professionals begrijpen – naast bedrijfseigenaren en managers – de cruciale rol die communicatie in Zakelijk Engels speelt in het succes van hun organisaties – en in de tevredenheid van werknemers. Tevreden kantoren communiceren goed en met gemak. Win-win.

Vraag je gratis intakegesprek aan.

De dominantie van het Engels in het wereldwijde bedrijfsleven is overal zichtbaar. Engels is de standaardtaal voor internationale vergaderingen, conferenties, onderhandelingen, Ted Talks, dagelijkse presentaties en digitale correspondentie, om nog maar te zwijgen over het feit dat veel kantoren hier in Nederland Engels als bedrijfstaal hebben gekozen.

Dit lijkt misschien een beetje heftig, maar voor veel bedrijven geldt dat als het aankomt op Zakelijk Engels, jij en je collega’s of mee kunnen komen of achterblijven. Net als je telefoon en je desktop, moet je je Engels updaten. Dat doet je met op maat training Zakelijk Engels.

Voor werknemers in Europese internationale bedrijven gaat het er bij vaardigheid in Zakelijk Engels niet alleen om dat je op een “mwah” niveau kunt communiceren: maar dat je Engels spreekt met precisie, duidelijkheid, effectiviteit, gemak en zelfvertrouwen.

Lees meer over in-company training zakelijk Engels.

Lees meer over intensieve privé training zakelijk Engels.

Waarom training Zakelijk Engels? Het ligt waarschijnlijk voor de hand, maar laten we eerst een paar dingen op een rijtje zetten.

  1. Verbeterde communicatie: Duidelijke communicatie vermindert de kans op misverstanden en fouten en zorgt ervoor dat projecten en samenwerkingen soepel verlopen.
  2. Concurrentievoordeel: Werknemers die bedreven zijn in Zakelijk Engels kunnen hun bedrijf zelfverzekerd vertegenwoordigen en kunnen concurreren met moedertaalsprekers bij het verkopen, overtuigen en onderhandelen.
  3. Verbeterde samenwerking: Een goede beheersing van het Engels is essentieel voor de samenwerking met multinationale teams en belanghebbenden, waardoor een naadloze integratie en meer harmonieuze, multiculturele relaties mogelijk worden.
  4. Verhoogde efficiëntie: Met een goede beheersing van het Zakelijk Engels kunnen werknemers sneller door internationale regels, contracten en documentatie loodsen, hetgeen tijd en middelen bespaart.
  5. Minder stress en burn-out: taken uitvoeren in een tweede taal is moeilijk en voegt een aanzienlijke druk toe in het leven van werknemers. Werknemers die niet goed Engels spreken, maar het toch moeten gebruiken, zullen meer last hebben van angst en vermoeidheid.
  6. Professionele ontwikkeling: Het aanbieden van trainingen Zakelijk Engels helpt bij persoonlijke ontwikkeling, wat op zijn beurt de werktevredenheid en loyaliteit kan verhogen en personeelsverloop kan verminderen.
  7. Talent aantrekken: Bedrijven die investeren in taaltrainingen zijn aantrekkelijker voor topprofessionals die willen werken voor bedrijven die waarde hechten aan hun ontwikkeling en wereldwijde competentie.

Zakelijk Engels is zoveel meer dan woordenschat en grammatica van de middelbare school…
… het is ondermeer het begrijpen van zakelijke etiquette, de klank van je stem (jouw accent), culturele sensitiviteit, sociale intelligentie en overtuigingsvermogen. Het is ook onderhandelen en een goede verstandhouding kunnen opbouwen. Elke keer dat je spreekt staat je kennis van het Engels te kijk.

En vergeet niet te luisteren naar betekenis. Deze moeilijke vaardigheid vereist een brede woordenschat, kennis van werkwoordstijden en een goed gevoel voor pragmatics. Dit laatste heeft betrekking op het begrijpen van de bedoelde betekenis ipv de letterlijke betekenis.

Investeren in training Zakelijk Engels is een strategische beslissing die een grote impact kan hebben op de wereldwijde activiteiten van een bedrijf. Het stelt werknemers in staat om samen te werken, om op te treden als relatiebouwers voor hun bedrijf, om de internationale reputatie van de organisatie te verbeteren en het maakt de weg vrij voor toekomstige groei.

Voor HR en L&D professionals, bedrijfseigenaren en managers in Europese bedrijven is het inzetten van jaarlijkse bedrijfsbudgetten om Engelse taalvaardigheden op te bouwen niet alleen van belang om concurrerend te blijven; het gaat ook over met vertrouwen leidinggeven.

Heb je je HR-afdeling al gevraagd om een training Zakelijk Engels te bekostigen? Laat je persoonlijke budget trainings geld voor dit jaar niet verloren gaan! Het verbeteren van je Engels zal je prestaties bij veel taken verbeteren, plus het zal die taken sneller, gemakkelijker en meer lonend maken.

We kunnen een voorstel maken en je bedrijf factureren voor je training Zakelijk Engels op maat. Vraag het ons.

We bieden een gratis online intake. Vraag vandaag nog je gratis intakegesprek aan.

English Center locaties: Zakelijk Engels training cursussen worden online aangeboden, op bedrijfslocaties zoals die van jouw locatie en op onze locaties in Amsterdam, Den Haag en Amstelveen.

Brenda de Jong-Pauley voor The English Center (2023)

Contact The English Center

Bel The English Center +31 20 823 0569

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram