Zakelijk Engels Woordenschat Vergroten? NL

Zakelijk Engels Woordenschat: 5 Pro Tips

De wereld van zakelijk Engels wordt aangedreven door woorden. Rapporten, vergaderingen en e-mails kunnen soms een puzzel lijken om op te lossen met al het ingewikkelde en specifieke zakelijk jargon dat wordt gebruikt. Dus hoe kun je je eigen zakelijk Engels woordenschat verbeteren zonder de definities van honderden woorden uit het hoofd te leren? Onderzoek naar woordenschatontwikkeling (tweede taalverwerving of SLA) verandert de manier waarop we woordkennis benaderen. Hier zijn enkele van de onderzoeksresultaten die gemakkelijk kunnen worden overgenomen door alle professionals die hun zakelijke Engelse woordenschat wil opbouwen.

1. Blijf bij de zakelijke Engelse woordenschat die je nodig hebt

Als het gaat om het bestuderen van woordenschat, kan het overweldigend zijn om te weten waar te beginnen. Je kan zelfs ontmoedigd raken door het aantal woorden dat je niet kent in plaats van uit te zoeken hoe je kunt bouwen op wat je wel kent. Bovendien hebben we met onze hectische agenda’s vaak niet genoeg tijd om te kunnen besteden aan het ontwikkelen van onze Engelse woord vaardigheid.

Om het meeste uit jouw studie zakelijk Engels te halen – of het nu gaat om een groepscursus Engels, privé coaching, een in-company training of zelfstudie – bedenk waar je aan moet werken en wat belangrijk is voor jouw werk. Als jij op de IT-afdeling werkt, hoef je geen uren te besteden aan het uit jouw hoofd leren van financiële terminologie als boekhouden geen belangrijk onderdeel van jouw werk is. Als jij een project manager bent, heb je dan echt sleutelzinnen nodig voor verkooppresentaties of klantenservice? Aandacht besteden aan jouw unieke behoeften in jouw Business English reis kan je een goede basis geven voor het bouwen van je mentale woorden bibliotheek, en er ook voor zorgen dat wat je leert nuttig zal zijn en voor jou in jouw huidige werkplek en op de lange termijn, in jouw carrière.

2. Kijk naar Engelse woorden in hun context

Sommige leerlingen van zakelijk Engels vertrouwen graag op lange lijsten van woorden en zinnen met definities in hun eigen taal, of een uitleg in het Engels. Als dat voor jou werkt, prima dan! Maar dit haalt de woorden uit hun context – en dit kan vaak de betekenis van het woord en hoe het wordt gebruikt veranderen. Een van de moeilijke aspecten van het bestuderen van Engels is dat woorden vaak meerdere betekenissen en gebruiken hebben, die veranderen afhankelijk van de context.

Bijvoorbeeld het woord “market.” In sommige contexten kan het een leuke plaatselijke winkel betekenen waar jij je boodschappen voor de week haalt. Maar in de context van een verkoopgesprek kan “markt” de betekenis aannemen van een gebied waar u aanwezig wilt zijn, zoals “de Europese markt” of “de Zuidoost-Aziatische markt.”

Context is ook de sleutel voor het gebruik van idiomen. Zelfs als je de betekenis van deze verwarrende termen begrijpt, is het correct en – wat nog belangrijker is – het natuurlijk gebruiken ervan een punt waar taalleerders vaak moeite mee hebben. Door te kijken naar de context waarin een idioom wordt gebruikt, en naar de betekenis ervan, wordt het gemakkelijker om deze uitdrukkingen te gebruiken als een moedertaal.

Door de woordenschat in de juiste context te plaatsen, met voorbeeldzinnen bij de definitie, wordt je je beter bewust van de vele betekenissen die Engelse woorden kunnen hebben en kun je ervoor zorgen dat je de juiste woorden in de juiste context gebruikt. Anders als je door iemand anders gevraagd wordt naar de ontwikkeling van de Aziatische markt en uiteindelijk praat over hun nieuwe bakkerij afdeling die onlangs naast het gedroogde fruit is geopend. Nee, he?

Doe nu onze gratis en vrijblijvende Engels niveautest. 50 meerkeuze vragen!

3. Focus op “brokken” Engels

Een taal brok is een zinsdeel van twee of meer woorden die samen voorkomen en als één geheel fungeren. “Toch” is één woord, terwijl “Hoe maakt u het?” een eenheid is die betekenis kan overbrengen. Studies tonen aan dat het voor leerlingen van vreemde talen veel gemakkelijker is om brokken taal te onthouden en in hun geheugen op te slaan dan losse woorden.

Als we opnieuw kijken naar ons voorbeeld van “markt” – het kan worden gebruikt om talloze brokken te maken die veel gemakkelijker te onthouden zijn dan het woord op zichzelf. Door verschillende woorden samen te voegen tot woordgroepen of zinnen, breid je niet alleen jouw woordenschat uit, maar wordt je geheugen ook sterker wanneer je het woord weer oproept.

Dit kan heel nuttig zijn bij het meest voorkomende type woordgroep: het gevreesde werkwoord in woordgroepen. Het onthouden van de betekenis van “ter sprake brengen” kan eenvoudig zijn, maar door het samen te voegen met enkele verwante woorden, zoals “de kwestie met u ter sprake brengen” of “het onderwerp ter sprake brengen in de vergadering” kan je meer oefenen met het woord en het ook gemakkelijker maken om het te produceren wanneer dat nodig is.

4. Oefen met jouw nieuwe zakelijke Engelse woordenschat

In staat zijn om een woord te herkennen wanneer je leest of naar iemand luistert, is slechts één aspect van woordenschatkennis. Dit staat bekend als “receptieve taal”. Het deel dat problemen veroorzaakt voor veel mensen is hun “productieve taal” of het daadwerkelijk gebruiken van de woordenschat zelf. Dus hoewel het geweldig is om een lange woordenlijst te hebben voor de farmaceutische verkoop, hoe kan je ervoor zorgen dat je in staat bent om die Engelse woorden en zinnen spontaan te produceren wanneer je ze nodig hebt?

De sleutel is om de productie van zakelijk Engels vocabulaire zelf te oefenen, zowel met schrijven als spreken. Als je niet iemand hebt die bereid is om met jij te gaan zitten praten, probeer dan jezelf op te nemen – met jouw smartphone over een onvoorbereid onderwerp gedurende een minuut – luister dan terug en kijk hoeveel van jouw doelwoorden je heb gebruikt. Door je zenuwen kun je je verspreken en fouten maken, maar niemand zal deze opnames ooit horen als je dat niet wil!

Oefen met het schrijven van e-mails, rapporten, memo’s, wat jij dan ook voor jouw werk moet doen, en gebruik daarbij jouw nieuwe woordenschat. Al die prachtige zakelijke woordenschat zit gewoon in je hersenen, en het zal muf worden en verrotten als je niet probeert om het te gebruiken. Zoals we in het Engels zeggen, “use it or lose it!”

5. Spoel en herhaal je nieuwe zakelijk Engelse woorden!

“Spoel en herhaal” is een Engels idioom dat betekent, “Doe het nog eens. En nog eens. En nog eens.” De harde waarheid die veel studenten niet kunnen bevatten over het leren van een taal is dat het niet van de ene op de andere dag gebeurt. Vocabulaire leren, zoals elk onderdeel van het leren van een vreemde taal, is niet zoals het opslaan van een bestand op een computer; maak de map, sla het bestand op, en het is er voor altijd. Een taal leren vergt tijd en herhaling om het niveau van zakelijk Engels te bereiken dat je nodig heb voor professioneel succes.

Welke gewoonte je ook aanneemt om jouw woordenschat te vergroten, probeer er een gewoonte van te maken. Of het nu gaat om het lezen van een artikel in het Engels dat gerelateerd is aan jouw vakgebied, het oefenen van zakelijke Engelse woordenschat met flashcards, of zelfs alleen maar jezelf pushen om met je collega’s in het Engels te chatten, maak er een gewoonte van om te doen wat jij het meest nuttig vindt voor het ontwikkelen van jouw vaardigheden en kennis.

Herhaling heeft niet alleen het voordeel dat het jouw beter helpt worden in je taalvaardigheid, maar ook kan helpen je vertrouwen in jouw capaciteiten te ontwikkelen. Hoe vaker jij met collega’s of klanten in het Engels spreekt, hoe zelfverzekerder je je elke keer zult voelen, en zelfvertrouwen is essentieel in de zakenwereld.

—–

Auteur: Clare Kelleher, MA TESOL, Oktober 2021

Vertaling May 2022

—–

Wilt u Zakelijk Engels IDIOMS leren?

Hebt u de hoofdstukken 1-4 in onze idioom les reeks gelezen?

Ga naar hoofdstuk 1 van onze Zakelijk Engels idioom series

Ga naar hoofdstuk 2 van onze Zakelijk Engels idioom series

Ga naar hoofdstuk 3 van onze Zakelijk Engels idioom series

Ga naar hoofdstuk 4 van onze Zakelijk Engels Idioom Series

 

Wilt u onze GRATIS zakelijk Engels idioom test proberen?

Doe nu onze gratis online test voor zakelijk Engels en ontdek hoe goed u de uitdrukkingen (=expressions) begrijpt die in het dagelijks professioneel Engels worden gebruikt.

Bent u tevreden met uw Engels / zakelijk Engels woordenschat? Wilt u meer Engelse woorden en idiomen?

Laten we dan afspreken voor een gratis consult.

Woordenschat – woorden, zinnen, idioom, collocaties, zinsdelen – hoe u het ook omschrijft, u heeft deze taal bouwstenen nodig. En wat uw niveau ook is, beginner tot gevorderde, u moet uw woordenschat blijven aanvullen en opfrissen. Misschien bent u enkele oude woorden vergeten, of misschien moet u nieuwe woorden toevoegen die betrekking hebben op uw job….? U kunt uw woordenschat uitbreiden met een privé cursus op maat die zich richt op de taal die voor u het belangrijkst is!

Als u Nederlands bent, mis dan niet deze ENG-NL zakelijke woordenschat post met audio: 50 Zakelijke Engelse woorden die je al kent!

Bent u op zoek naar een in-company training?

Als Engels de bedrijfstaal is waar u werkt, zijn er misschien werknemers die op een professioneler niveau moeten spreken en schrijven. Bezoek onze in-company training pagina voor meer informatie over onze bedrijfstraining aanpak en diensten.

Bent u geïnteresseerd in het vergroten van uw zakelijk Engels vocabulaire?

Zou u graag een kleine groep cursus zakelijk Engels volgen? Groepscursussen zijn beschikbaar op intermediair en gevorderd niveau. Privétrainingen en in-company trainingen worden op maat gemaakt en zijn beschikbaar voor alle niveaus.

Wilt u uw zakelijk Engels woordenschat verbeteren met opmaat, een op een training?

Wilt u een 1:1 privécursus met een native-speaker trainer?
Met een privé cursus zakelijk Engels kunt u zich richten op de woorden en zinnen die voor u en uw werk het belangrijkst zijn.

Wilt u een gratis zakelijk Engels niveau test doen?

De de test nu. 

The English Center of Amsterdam is uw bron voor trainingen Engels voor gevorderden en zakelijk Engels in Nederland – en overal Live Online – altijd met een top native-speaker business English trainer. We bieden echter ook in-person lessen aan op geweldige locaties in Amstelveen, Amsterdam, den Haag en uw kantoor in de Randstad. Vraag het ons.

Bel +31 20 823 0569. We staan u graag te woord in het Engels of Nederlands! Laten we contact opnemen!

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram