Sollicitatiegesprek Coaching

Trainer
Native-speaker trainer
Niveau
A2+
Lesduur
Online minimum 1 uur
In persoon minimum 1.5 uren

Dag en tijd
maandag t/m vrijdag 09:00 - 20:00
zaterdag op afspraak


Locatie
Amsterdam, Den Haag, Amstelveen or Online
Studieboek
Aanbevolen, niet inbegrepen
Kosten (vrijgesteld van BTW)
Online
€ 510
Klasikaal
€ 570

Sollicitatie training in het Engels

Zoekt u een baan? Heeft u hulp nodig bij het voorbereiden in het Engels?

Bereid je voor op je sollicitatiegesprek met gespecialiseerde training van een ervaren native-speaker trainer. Van Cv’s en sollicitatiebrieven tot het beantwoorden van moeilijke sollicitatievragen, wij helpen u voor te bereiden op een succesvol sollicitatiegesprek in het Engels.

U bent uniek! Je hebt een uniek arbeidsverleden, opleiding en persoonlijkheid. In een goed sollicitatiegesprek deel je die kwaliteiten met de interviewer. Maar kunt u in het Engels vertellen wie u werkelijk bent en wat u inbrengt? Kunt u in het Engels net zo beknopt, zelfverzekerd en overtuigend zijn als in uw moedertaal?

Dit is een korte cursus van 6 of 10 uur.

Optie 1: Snelcursus sollicitatie coaching van 6 uur

Heeft u al een hoog gemiddeld tot gevorderde niveau in het spreken van Engels? Bent u zelfverzekerd en comfortabel in het spreken en schrijven in het Engels? Kies dan voor de 5 uur durende cursus en focus op rollenspellen en het verfijnen van mogelijke sollicitatievragen. Wij geven u veel feedback en helpen u de best mogelijke versie van uw verhaal te maken over waarom u de baan zou moeten krijgen. Deze 5 uur durende cursus wordt meestal binnen een week gegeven.

Wat gebeurt er in een cursus sollicitatiegesprek van 6 uur?

In de 6 uur durende cursus oefenen we mogelijke sollicitatievragen en -antwoorden. Hier zijn enkele voorbeelden-

 • Vertel ons over uzelf. NB: Dit is de belangrijkste vraag die u zult beantwoorden.
 • Waarom bent u de juiste persoon voor deze baan?
 • Wat zijn uw sterke punten? Zwakke punten?
 • Wat is uw leiderschapsstijl op het werk?
 • Wat voor teamspeler bent u?
 • Waar ziet u uw carrière over 10 jaar?
 • Wat zeggen uw collega’s over u?

Optie 2: Solliciteren en sollicitatiegesprek voorbereiding Engelse cursus van 10 uur (850 online / 950 klassikaal.)

Bent u een laag gemiddelde Engelssprekende? Maakt u zich zorgen over spreken en schrijven in het Engels? Kies dan voor de cursus van 10 uur en werk aan je CV(s) en sollicitatiebrief(brieven), algemeen Engels en het oefenen van mogelijke sollicitatievragen. Wij geven u veel feedback en helpen u de best mogelijke versie van uw verhaal te maken over waarom u de baan zou moeten krijgen. Deze 10 uur durende cursus wordt meestal over een paar weken gegeven.

Wat gebeurt er in een 10 uur durende cursus Solliciteren en Sollicitatiegespreksvoorbereiding?

 • We beginnen met uw CV, ook wel bekend als cv. Is het Engels correct? Is het duidelijk, gefocust en passend bij de baan waarvoor u solliciteert?
 • Hoe zit het met uw sollicitatiebrief? Voegt die iets toe aan het cv? Krijgt hij de aandacht van de lezer?
 • Zijn uw algemene schrijfvaardigheden goed genoeg om de baan te krijgen en te houden?
 • Moet u de grammatica even doornemen?
 • Hoe sterk is uw accent? Zou u door een slechte uitspraak de baan niet krijgen?
 • Hoe goed is uw Engels onder druk?
 • Kunt u goed luisteren? Kunt u nauwkeurig en beknopt antwoord geven op veelvoorkomende interviewvragen?
 • Voelt u zich online en persoonlijk op uw gemak?

Wilt u hulp bij het beslissen welke cursus het beste bij u past?

Vraag een gratis online afspraak aan om met een van onze native-speaker trainers te praten over het kiezen van de beste job coaching cursus.

Kan ik deze cursus online volgen? Kan ik hem in persoon volgen?

Deze cursus wordt meestal online aangeboden (op Zoom) en wordt gegeven door trainers uit ons team in Amsterdam. Als u de cursus liever persoonlijk volgt, vraag het aan ons.

Wanneer kan ik beginnen?

We kunnen meestal vrij snel beginnen met privécursussen. Vraag het ons. Privécursussen worden het hele jaar door aangeboden.

Is mijn trainer een native speaker?

Ja, alle trainers van The English Center zijn native-speakers. Ze komen uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië. Het zijn gekwalificeerde, goed opgeleide professionals die vanaf de eerste ontmoeting uw vaardigheden en zelfvertrouwen zullen opbouwen.

Weet u dat uit onderzoek blijkt dat communicatievaardigheden en zelfvertrouwen sleutelfactoren zijn bij het winnen van een nieuwe baan?

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers vaak zelfvertrouwen verkiezen boven competentie, en communicatie boven professionele kernvaardigheden. Dat betekent dat uw geweldige opleiding, hoge intelligentie en solide werkverleden misschien niet genoeg zijn om uw gesprekspartner voor u te winnen, want zij beoordeelt hoe goed u in haar team zult passen. Ze vindt uw CV al goed, anders was u er niet! Nu probeert ze een idee te krijgen van uw persoonlijkheid en communicatiestijl.

Kunt u goed luisteren? Laten we daaraan werken, want in uw gesprek is luisteren job #1!

De belangrijkste vaardigheid voor een geïnterviewde is niet spreken, maar luisteren. Je moet goed kunnen luisteren om vragen accuraat te kunnen beantwoorden. En dat betekent dat u rustig en aandachtig moet zijn. En natuurlijk moet u voldoende woordenschat, grammatica en idioom beheersen om precies te weten wat er gezegd en gevraagd wordt. Alleen dan kun u passende antwoorden geven.

Maar hoe zit het met spreken? Hoe vloeiend bent u? Kunt u uw woorden vinden?

Uw gesprekspartner zal uw spreekvaardigheid observeren. Als u vaak pauzeert om woorden te vinden om uw zinnen af te maken, weet uw gesprekspartner dat uw niet zo veel productief (gesproken) Engels tot uw beschikking heeft. De interviewer zal concluderen dat hetzelfde zult gebeuren bij collega’s en klanten. Als u problemen heeft met spreekvaardigheid in het Engels, kunt u een langere cursus Engels overwegen om uw woordenschat en spreekvaardigheid echt op te bouwen.

Beheerst u het functionele en sociale Engels dat nodig is voor een goed sollicitatiegesprek?

Kunt u effectief “meet and greet”, beschrijven, discussiëren, instemmen, het oneens zijn, slimme vragen stellen en uw loopbaanverhaal vertellen – in het Engels? Weet u hoe lang u het woord moet houden? Vergeet niet dat een goed sollicitatiegesprek een goed gesprek is (met speciale regels en doelen, natuurlijk.) Dus kunt u beter beginnen met het leren om een goede gesprekspartner te zijn voordat u het echte gesprek aangaat!

Lees meer over de “Fine Art of Conversation” hier

Kunt u in het sollicitatiegesprek voorbeelden (kleine verhaaltjes) geven die uw professionele sterke punten tot leven brengen?

In een sollicitatiegesprek volstaat het niet om te zeggen dat u een teamspeler bent of dat u een goede leider bent. U moet een voorbeeld kunnen geven. Als U geen natuurlijke verteller bent en niet graag over uzelf praat, moet u de vaardigheid van “business storytelling” leren.

Heeft u een sterk accent? Vragen mensen u vaak om uzelf te herhalen?

Als het antwoord ja is, kunt u misschien beter een training in accentvermindering volgen. Het is niet eerlijk, maar mensen zullen u negatiever beoordelen als uw accent sterk is, zelfs als uw grammatica en spreekvaardigheid perfect zijn! U kunt hier meer lezen over accent training.

Wilt u weten wat uw huidige niveau Engels is voordat uw zoektocht naar een baan in het Engels begint? Bekijk dan deze opties.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel The English Center +31 (0)20 823 0569. Of klik op de Registreer Nu knop bovenaan de pagina om in te schrijven voor deze cursus.

Plan een gratis
kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak met een trainer uit ons topteam om uw leerdoelen te bespreken.

Neem contact met ons op

Relevante cursussen

Coach and client: Spoken Business English Fluency Training
Zakelijk Engels Masterclass
 • Ontwikkel vlotheid en zelfvertrouwen voor vergaderingen, presentaties & conferenties.
 • Volledig afgestemd op uw branche.
 • Wekelijkse of tweewekelijkse sessies, tijdens of na kantooruren.
 • Online of in persoon.
Bekijk cursus
Zakelijk Engels Schrijven
 • Verbeter uw Engelse structuur, gebruik zakelijke woordenschat, gebruik correcte collocaties.
 • Deel uw boodschap duidelijk & diplomatisch!
 • Kies voor Brits Engels of Amerikaans Engels.
 • Online of in persoon.
Bekijk cursus
Private Business English training client and teacher smiling / Zakelijk Engels cursus deelnemer en trainer.
Zakelijk Engels cursus
 • Volledig afgestemd op jouw Engelse niveau, doelen en carrière.
 • Eén of twee sessies per week, tijdens of na werktijd.
 • Bedrijfsfacturatie beschikbaar.
 • Online of in persoon.
Bekijk cursus
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram